3 juli 2009

Mer från Ruts Lettlandsdagbok

Torsdagen den 2 juli, 2009

Det har varit väldigt varma dagar här, sol och närmare 30 grader. Därför har vi haft fönstren på vid gavel. Som tur är har vi fönster både åt gatan och åt gården, så vi kan få till korsdrag, när det blir alltför varmt.

I går kväll när vi gick och la oss, var det väldigt varmt och vi hade fönstret i sovrummet, som vetter åt gatan, på vid gavel. Det är sannerligen inte som hemma på Nåttarövägen i Nacka, där de enda ljud som når in i sovrummet är koltrasten som sjunger upp sig vid fyratiden på natten. Här är det ett brusande trafikljud ute på gatan hela natten.

Först var det en envis musik, som kom någon odefinierbar stans ifrån. Det var en ganska enerverande musik, ungefär som norsk hardangerfela och irländsk gig samtidigt - fast värre. Musiken tog inte slut, den bara dämpades lite efter en stund, men då kunde jag istället höra arga grälande röster. Av ljudet att döma var det två hundägare som skrek åt varandra, hundarna skällde också argt och till slut lät det som att hundarna började slåss, och kanske slogs deras ägare också. Det var i alla fall ett farligt oväsen. Samtidigt drog någon upp volymen på den förskräckliga musiken till ett inferno, innan slutligen det lät som om någon långsamt stängde en dörr och larmet tynade bort.

Då kom den första åskknallen. Sedan kom regnet. Det kom för att stanna hela natten och på morgonen berättade Peter, som sina vana trogen var uppe tidigt, att det var en enda sjö inne på armégården, för allt vattnet hade inte hunnit rinna undan. Frampå förmiddagen torkade det emellertid upp igen och nu mitt på dagen skiner solen igen och det är varmt och skönt i lägenheten.

Vi förbereder oss nu för vår första samling med dem som står i olika ledarpositioner för Frälsningsarméns verksamhet i Lettland. Vi ska ha en samling med dem klockan tre och sedan ska vi ha vårt välkomstmöte i kväll. Samlingarna leds av Kommendören och Chefssekreteraren för det svensk-lettiska territoriet i Frälsningsarmén. De anlände hit med flyg i morse. Det ska bli spännande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar